Dag 36 - Nystart

Ja vad ska jag säga?
 
Snabbrepris på tiden som gått:
- feber
- snor
- slem
- halsont
- huvudvärk
- Gotland
 
Såg att Sara la upp bilder (självklart de fulaste och de jag var onykter på..)
från min visit, så mer än det behöver ni inte veta.
 
I morgon ska jag mäta mig och börja ta tag i allt ordentligt - speciellt nu när jag är frisk och snart ska börja hålla pass.
 
Idag såg jag en gammal bild min syster (tror jag) tagit på mig och brorsan för några somrar sedan, som får bli en till målbild.
 
 Har man en gång varit där är det inte omöjligt att komma dit igen.
 
/Emmie

Dag 35 - Emmie i Visby

 

Dag 35 - Med Emmie på ön

Förlåt för att det varit så tyst här. Emmie är hemma på ön och vi har hunnit med att umgås riktigt mycket den här gången vilket är jättekul! Vi har ätit frukost/lunch på Amalia, Emmie har gjort en ny tatuering och hon var med mig och hämtade barnen på dagis i torsdags. I lördags var vi på oktoberfest på Wisby strand och igår var Emmie med mig som gäst hos Ladies circle. Det har varit lite si och så med träning men igår sprang vi tillsammans på P18 och bastade på Form efteråt. Så skönt!

Har tyvärr gått upp ytterligare ett halvt kilo så måste (MÅSTE) ta tag i mig själv nu.

Dag 29 - höstpromenad


Dag 29 - vilodag

Idag är dagis stängt så det får bli vilodag. Gick en promenad då Elsa skulle sova middag, ungefär 3 km. Köpte dock kanelbullar till fikat. Farmor kom och hälsade på oss en stund. Ska bli så kul att du kommer till ön Emmie! :D

Dag 29 - fortfarande öm i halsen

Tyvärr fortfarande för dålig för att träna. Hoppas halsen blir bättre till i morgon.

Nu kör jag även rött hår. Inte för att det har något med träning att göra..


Dag 28 - Frisk

...eller nästan i alla fall. Men nära nog för att gå på föreläsning.

Onsdag blir ingen träning troligtvis, men tar med löparkläderna till Gotland så jag håller igång.

Idag såg jag tydligen lite mer frisk ut också.


Dag 28 - träning och lunch på LEVA

Idag blev det 5 km i spåret, två varv i Milon och lite övningar för rumpa och mage på pilatesboll. Lyxlunchade på LEVA idag. Supergod vegetarisk buffé plus lax och lammfärsbiffar. Åt även efterrätt, ugnsbakade äpplen med nötter och vispad grädde till. :P

Dag 27 - promenad och hemmaträning

Att träna hemma med två barn var lättare sagt än gjort. Gick sådär men jag blev svettig i alla fall. Efter lunch som idag var linssoppa gav vi oss ut på promenad med Linda och bebis Tage. Alla barnen somnade så får se när Love somnar ikväll. Vi fikade på H10 där jag tog latte och en god smörgås. På vägen hem stannade vi till på lekplatsen och hoppade lite studsmatta. Till middag lagade jag blomkålsmos med köttbullar och gröna ärtor. Gott enligt mig och Elsa. 

Dag 27 - Love testar pilatesbollen


Dag 27 - ingen träning och onyttig mat

80-talsklassikern flygande Jacob till middag igår samt efterrätt och godis. Ingen träning blev det tid för vare sig igår eller idag. :( Henrik är i Stockholm måndag till onsdag så måste försöka att träna hemma med barnen. Min pilatesboll är uppblåst och hantlar ska finnas här någonstans. Måste bli bättre på att stå emot frestelser och äta bättre mat! 

Dag 26 - bara en pizza till...

Fasen vad dålig jag har varit med maten, men efter middagen idag (som består av pizza från restaurangen som ligger cirka 25 sekunder från min dörr) ska jag bättra mig!
 
 
Snart har jag tillbaka min trimmade kropp!
 
Kämpa Emmie!!!
 
/Emmie

Dag 26 - Sjuk!

Ja vad har jag gjort de här dagarna då? Inte skrivit blogg som ni ser, men eftersom jag varit så otroligt förkyld (feber, snor, slem och allt annat härligt) har jag inte varit så inspirerad eller känt mig inspirerande.
 
I måndags blev jag Actics nya instruktörstillskott (ska bara klara "slutproven" först innan jag får hålla pass) och idag skulle jag ha varit iväg på Acticresa till Lund, men eftersom jag är sjuk (trots att jag känner mig mycket bättre än de dagar som gått nu i veckan) var jag tvungen av avanmäla mig.
 
Hela veckan har jag varit hemma i min soffa, men bara några få undantag (så som obligatoriskt seminarie). Hade besök från Gotland som fick roa sig utan mig tyvärr eftersom jag låg som en zombie i soffan. Inte förrän idag kände jag mig hungrig för första gången - så tryckte i mig fläskfilé till lunch! Mums! Att jag inte varit hungrig har fått mig att gå ner 1,5 kilo, men det lär jag gå upp igen ganska snabbt nu när jag får i mig mat.
 
I torsdags var jag tvungen att få lite luft så jag cyklade (vanligtvis tar det 7-8 minuter att cykla till gymmet, men denna gång tog det 20..snacka om förkylningsbroms) till gymmet för att hämta upp instuderingsmaterial och satte mig i gruppsalen för att titta på Just Dancepasset. Satte på en härlig hög av yogamattor och skrev kommentarer kring koreografin samt studerade Sara (instruktören) för att se vad som gjorde just henne till en bra instruktör. Väldigt lärorikt att bara titta på för en gångs skull, då tänker man inte på sin egen träning - utan ser på helheten.
 
Nu ska jag träna in Just Dancepasset för att sedan ha min praktiska examination som ska ske så fort som möjligt, därför vill jag bli frisk fort som fasen nu så jag kan komma igång! Ska ta med mig koreografin hem till ön för att träna så fort jag får tillfälle. Har även teori att plugga in så får ta med mig det också.
 
Som tur är har jag inte så mycket från kursen jag läser nu - det är därför jag kan åka till ön igen, en hel vecka denna gång! Fantastiskt!
 
Eftersom jag varit sjuk två omgångar och vågen inte rört sig lika mycket som jag förtjänar så tänker jag faktiskt ge mig en belöning när jag är på ön ändå - jag har ju trots allt tappat ganska många centimeter i midja och kring kärlekshandtagen.
 
/Emmie
 

Dag 25 - plus 0,5 kg

Vägde mig och har gått upp 0,5 kg. :(
Bättre lär det väl inte bli efter helgen heller. Har bakat en banankaka till fredagsmys i eftermiddag och imorgon ska jag på 80-talsfest. 
Tänker laga linsgryta till lunch och wok till middag idag. Får bli en långpromenad när Elsa ska sova efter lunch. 

Dag 24 - repris på gårdagen

Körde samma träning idag som igår. Sprang 3 km i spåret och Milon och coreövningar efter det. Avslutade med en powerwalk på 3 km också. 

Dag 23 - löpning, Milon och core

Idag hade jag bestämt mig för att springa 3 km så jag åkte direkt till P18 efter frukost och dagislämning. Sedan tränade jag en timme på Form efter det. Både Milon och så gjorde jag core-övningar med pilatesboll. Rumpan fick sig en ordentlig omgång. 
 
Nu är det dags för belöning, lunch på stan. :)

Dag 22 - vilodag

Bestämde mig för att ta en vilodag från träning idag. Men tänker träna både onsdag och torsdag istället. Känner träningsvärken komma smygande i magen efter alla situps på corepasset igår. :)

Dag 22 - Feber

Tyvärr bröt förkylningen ut ordentligt..så här sitter jag med feber och ont i halsen. Som tur är har jag ingen föreläsning och kan sitta i soffan och mysa med en kopp te hela dagen.
 
Ikväll blir det ingen träning, så jag går på U21 Sverige -- Italien istället (om jag orkar)
 
 
 
I morgon är det en vecka kvar tills jag är på ön, då får jag träffa min prinsessa!

Dag 21 - Bryt inte ut!

Jag blev så otroligt glad när chefen på mötet sa att mitt CV var snyggt! Då sket jag i jantelagen och sa "tack! jag har jobbat en del med det faktiskt och är väldigt nöjd med det". En annan har sagt att jag ser väldigt trevlig ut, så jag får väl tacka ;-)
 
Ja mina kinder kanske gör att jag ser lite gosig ut
 
 
Efter mötet med gruppträningschefen på Actic (som ni vet gick väldigt bra!! Humör: GLAD!) tränade jag på mitt pass i gruppsalen, men bara i 40 minuter eftersom jag var så himla seg i kroppen. Trodde det berodde på att jag inte ätit så mycket lunch och stack hem för att äta mellanmål. Tryckte i mig Special K, mjölk och blåbär framför ett avsnitt "Revenge" och somnade nästan direkt när jag ätit upp. Sov över en timme och vaknade helt täppt i näsan och slemmig i halsen.
 
Hoppas inte jag åkt på en förkylning! Speciellt nu när jag ska börja min licensutbildning och kanske ska med Actic till Lund i helgen.
 
Så för att göra allt i min makt för att förkylningen ska kryppa tillbaka till sitt gömställe igen sitter jag med te, levande ljus, filt och lyssnar på underbara Anders Ekborg.
 
 
 
/Emmie
 

Dag 21 - Actic here I come!!!

Mötet med gruppträningschefen gick jättebra! Börjar direkt så det är bara att sätta igång med träningen. Så glad att det kryper i hela kroppen!

Är i gruppträningssalen nu och ska träna på mitt pass.

Peppad till tusen!

/Emmie


Dag 21 - core

Idag är det äntligen dags för ett nytt corepass med Amanda på Form. Behövs verkligen efter en helg med god mat, godis, vin och drinkar. 
 
Igår tränade jag med Linda. 5 km på P18 och Milon efter det. 

Dag 21 - Trött i överkroppen

Helt trött i kroppen efter gårdagen..jag är inte van med dubbelpass. Men det känns skönt ändå eftersom jag vet då vet att jag kämpat!

Märker att axlarna och nacken fortfarande är stela efter skadan på gymnasiet. Att det inte vill ge med sig?! Men det är bara att fortsätta kämpa med det. Så småningom kommer jag kanske kunna sova en natt utan att få nackspärr..

Snart möte med gruppträningschefen!


Dag 20 - Snart så!

Glömde berätta att jag ska på möte i morgon med gruppträningschefen. Snart är det dags!! Peppa peppa!
 
Nu ska jag sticka till gymmet och köra dubbelt styrkepass eftersom jag missade i fredags. Idag står det "axlar, bröst, övre rygg och armar" på listan av fokusområden. Nu ska jag bli stark!
 
 
Jag kom på att jag inte la upp någon "före-bild" så den kommer här istället.
 
 
 
Tycker inte om att ta kort med mobilen, det blir så diffust och dåligt..men orkade inte dra fram stativ och hela faderuttan. På detta sätt får ni ju även se hur dålig jag är på att hänga upp min jacka när jag kommer hem, allt för att komma snabbt i säng.
 
Världens skönaste träningskläder: Röhnisch byxor och sport-BH. Byxorna har byxkant som man viker ner över höfterna vilket jag tycker gör dem väldigt sköna. Dock kostar de tillsammans ungefär 1000:-, MEN väl investerade pengar!
 
Vågen står fortfarande ganska still tyvärr så ska bli ännu hårdare med maten denna sista veckan innan jag åker till Gotland. Snart snart snart!! När jag är hemma ska jag och Sara träna tillsammans - då får jag köra Just Dance-passet med henne.
 
/Emmie
 

Dag 20 - Shape Up

Tog tag i Saras tips och laddade hem appen "Shape Up" (räknar det dagliga kaloriintaget) och ska försöka använda den flitigt nu ett tag för att se om den metoden fungerar för mig.
 
 
/Emmie

Dag 20 - Sittning och bakislördag

Oj oj oj, vart ska jag börja..
 
I fredags var det först föreläsning, sen sprang jag till Hofflander och blev intervjuad, skyndade mig till centrum för att köpa utklädnad till kvällen, skyndade mig hem för att äta och fixa till mig för att sedan bege mig mot Josephine för att förfesta och sedan dra på sittning. Jag hann alltså inte träna..
 
Temat på sittningen var "Oj, jag/du kom fel" så jag var tjuv tillsammans med Josephine och Malin.
(Fasen vad ont jag fick i näsan av masken..har fortfarande jätteont)
 
När jag vaknade igår kände jag att det inte var någon idé att ens försöka ta mig till gymmet...så jag bäddade ut bäddsoffan till säng och gosade framför massa filmer hela dagen.
 
Min mysiga soffoas.
 
Gick och lade mig i sängen ungefär 23 och sov till 10 idag, men det verkade göra susen! Nu är huvudvärken som bortblåst och jag är taggad på gymmet!
 
/Emmie
 
 

Dag 18 - ställde mig på vågen

Ställde mig på vågen idag igen. Idag visade den på 63 kg. Puh, det går åt rätt håll igen. :)

Dag 18 - föreläsning om kost och träning

Igår var jag på Form och lyssnade på Chrille som pratade om kost och träning. Föreläsningen höll på i dryga två timmar men i korta drag så är det viktigt att variera sin träning då kroppen anpassar sig till det man gör. Vad det gäller kost så är det viktigt att äta efter träning, inom en timme och då gärna protein. Om man vill gå ner i vikt så rekommenderar Chrille att dra ner på ris, pasta och potatis. Det är också viktigt att inte äta för mycket socker och akta sig för transfett. Bort med hel- och halvfabrikat och de flesta behöver även äta mindre salt. Fisk behöver vi äta minst tre gånger i veckan. 

Dag 17 - Humöret uppe igen

Att träna får mig verkligen på bättre humör. Trots "håll" körde jag på och kände att det gick bra. Hade jag inte varit tvungen att fixa min cykel skulle set ha blivit ett löppass direkt efter Just Dance.

Nu sitter jag och äter jordgubbar, dricker te och ser film med en varmt filt och tända ljus på bordet. Torsdagsmys.

I morgon är det sittning och party, så jag hoppas jag hinner med ett träningspass mellan min podcast-intervju och förfesten.

/Emmie


Dag 17 - Bio!

Glömde helt bort att berätta hur popcorn råkade slinka ner på bion igår.. Bestämde mig för att unna mig vardagslyx och därför blev det totalchill med popcorn och TED. Filmen var underbar. Skrattade massor!
 
/Emmie

Dag 17 - Distraherad

Igår blev det ingen träning och tyvärr inte jättenyttig mat eftersom jag hade besök av Familjen Keding. En runda på stan och sedan plugg på kvällen.
 
I morse hade vi frukostmöte och då blev det bröd med philadelphiaost och björnbärsmarmelad, vilket smittade av sig på min lunch.
 
Är nedstämd och omotiverad idag..mest av allt just nu vill jag äga en bio så jag kan bygga en säng i salongen, poppa en jävla massa popcorn och se många bra filmer.
 
Idag är det Just Dance, så det är det enda som får mig på bra humör idag. Arbetar på ett pass, så musiken börjar få mig lite mer pepp på allt nu. Att musik kan göra så mycket!
 
Förresten är det väldigt kul att folk går in och läser trots att vi inte delar med oss av det på Facebook :-)
 
 
/Emmie

Dag 17 - gröt och träning

Idag började jag som vanligt dagen med gröt. Sedan en långpromenad på nästan 6km. Ett varv i Milon efter det och lite egen träning med plankan, sit ups och stretch. 
Nu har jag precis ätit yoghurt, ägg, knäckemacka och en stor kopp te. Klockan 13.00 ska jag vara hos tandläkaren så håll tummarna för att jag inte har några hål! 

Dag 17 - korv och glass

Igår var jag som sagt på tvåårskalas och det serverades korv med bröd och glass med nutella och chokladsås. Låter bilden tala för sig själv. 
 
 

Dag 16 - min vikt

Vägde mig idag. 63,6 kg. Det var ju inte så bra efter två veckor. :(

Dag 16 - träning och kalas

Idag har jag tränat, Milon, och jag ökade på vikterna på alla maskiner. :)
Havregrynsgröt till frukost och en banan efter träningen. I eftermiddag ska jag på tvåårskalas. Får se hur det går att stå emot alla frestelser där. :/

Dag 15 - tjejmiddag

Det gick ju sådär idag kan jag säga. :(
God frulle på Amalias och köttfärssås till lunch var väl en ok start. Det hela urartade hos barnens farmor som bjöd på smarriga kanelbullar som jag inte kunde motstå. Sedan var det dags för tjejmiddag med tillhörande vin och efterrätt. Till råga på allt kom jag aldrig iväg och tränade. Har dock grym träningsvärk i mage, rumpa och lår efter corepasset igår. 

Dag 15 - Styrketräning och belöning

Dagens träning bestod av styrketräning med fokus på ben och nedre rygg. Kändes bättre denna gång än förra gången, men träningsvärken kommer kännas i morgon..
 
 
Ensam i gruppsalen efter träningspasset för att träna lite på stretchlåtarna.

Skulle handla mat efter träningen och kunde knappt cykla mina 2 km hem..SÅ trött är jag i benen nu. Men nu är jag sådär skönt trött och träningsvärken i morgon kommer säkerligen också vara sådär konstigt skön.
 
Man ska aldrig handla när man är sugen..och speciellt inte när det finns julmust i butikerna. Ja, ni läste rätt..Julmust på MAXI! Fast det är ju "bara" 10 veckor och 6 dagar kvar nu iof.
 
 
Jag klarade mig faktiskt och höll mig i skinnet. Köpte istället hem jordgubbar för att stilla sötsuget.
 
Vid middagen var jag inte så hungrig, därför blev det bara två kokta rödbetor och en bit kotlett. Detta resulterade i att jag blev småhungrig nu vid kvällskvisten, så jag fixade lite kvällssnacks i form av jordgubbar, te och Special K med mjölk. Fantastiskt gott! Passade på att mysa till det lite framför tvn.
 
 
/Emmie

Dag 15 - Vägning!

Vägningsdags i morse, äntligen börjar det röra sig på vågen! Minus 2 kilo och 7 cm borta från kärlekshandtagen. Gött!

Nu börjar baggyjeansen sitta mer baggy igen.

/Emmie


Dag 14 - Ångest

För att lägga till lite extra ångest ville jag bara säga att det är 11 veckor till julafton idag..
 
Det är bara att kämpa på!

Dag 14 - Team Bengan

Kokade äppelkräm till mellis idag. Love ville som vanligt inte smaka utan åt bara leverpastejsmörgås. Jag åt båda. Klockan 17.00 var vi på stora torget för att se och höra team Bengan i Sankta Karins ruin. Barnen var mycket nöjda och dansade runt och klappade händer. När vi kom hem åt jag helgens rester. Rotfrukter och fänkål med lite rökt skinka. Barnen åt makaroner och hemgjorda köttbullar. 
 
Det var en ny tjej som körde corepasset idag och jag känner att jag kommer att ha träningsvärk imorgon.
 
Imorgon bitti ska jag äta frukost på Amalias. Mmm det ser jag fram emot. Får spara havregrynsgröten till lunch. ;) Ska försöka hinna med lite träning också. 3 km lufsning och ett varv i Milon är målet. 
 

Dag 14 - Sätter ihop ett pass

Konsten att välja låtar och sätta ihop ett träningspass/danspass är inte lätt. Men när jag bestämde mig för att köra på musik som jag själv har svårt att sitta stilla till blev det genast lättare.
 
Jag ska ha med Five - Everybody get up. Hur skönt?!
 
 
/Emmie

Dag 14 - Besöksrekord!

Nämen! Såg precis att vi har besöksrekord! Det måste firas med en bra pumplåt.
 

Dag 14 - Klantarsle

Missade Lady Flavor för tredje gången...har inprintat att det börjar 16.30, men det börjar 16.15.
Aja, ska satsa på löpträningen ikväll istället. Funderar på att köra milen med intervall.
 
Ska nu sätta mig och fila på ett träningspass. Tänkte leta inspiration från låtarnas musikvideor.
 
Usch vad segt det blev nu när jag missade träningen...
 
/Emmie

Dag 14 - Lady Flavor

Ska kasta på mig lite kläder och cylka till centrum för att ta en fika tillsammans med fina tjejerna Sandra och A-C! Galet sugen på tårta eller något annat flottigt, men ska försöka att bara ta te.
 
Klockan 16.30 är det dags för Lady Flavor, har inte varit på det innan så det ska bli spännande! Eftersom jag hört att det ska vara mest rörlighetsträning så planerar jag att även ta en löprunda ikväll.
 
 
 
/Emmie

Dag 14 - core

Ny vecka, nya tag. Havregrynsgröt och kaffe till frukost. Henrik kommer hem på lunchen så att jag kan gå på core. Vi gjorde köttfärssås och spaghetti till middag igår och det får även bli dagens lunch. Jag rev i både vitkål och morötter för att göra den lite nyttigare. :)

Dag 14 - 2 veckor

God morgon!
 
2 veckor in i detta nu då..ja 1 kilo är ingen att skryta med direkt, men 7 cm är jag ganska stolt över. Dock har jag varit väldigt dålig med maten och träningen denna helg, så jag har bestämt mig för att köra ordentligt de här sista tv veckorna innan jag åker till ön. Väl "hemma" vill jag kunna ta en "äta vad jag vill-dag" och ta en fika o dyl.
 
Alla frukostar kommer att bestå av Special K Red Berries och ett kokt ägg.

Det jag ska hålla mig ifrån:
- Sötsaker
- Pasta
- Bröd (LCHF-bröd är godkänt om jag bara tar någon skiva)
- Läskedryck och annan söt dricka
- Popcorn, chips o dyl.
- Grädde
- Ost
- Minska på potatis
 
Träningen denna vecka:
Måndag - Lady Flavor (dans för att mjuka upp kroppen) + Löprunda
Tisdag - Styrkepass (Ben och nedre rygg)
Onsdag - Styrkepass (Övre rygg och armar)
Torsdag - Just Dance
Fredag -Styrkepass (Bröst och axlar)
Lördag - Löprunda
Söndag - Vila/Promenad
 
 
 
/Emmie
 

Dag 13 - Tvättstugeträning

Eftersom jag känner mig krasslig i halsen passar jag på att städa och tvätta. Samtidigt passar jag på att få "vardagsmotion" i form av dans och ingående (eller hur man nu säger) av mina nya pumps.

Ska man gå in sina nya skor kan man lika gärna göra det med stil... Tur att jag inte har några problem med att bjuda på mig själv. :D

/Emmie


Dag 13 - nya tag

Frukosten idag bestod av naturell yoghurt med havre fras, torkat äpple, gotlandslimpa med ost och kaffe till det. Efter frukosten hämtade jag Linda och vi började med dryga fem kilometer på P18 och sedan ett varv i Milon. Det kändes bra idag, ska nog öka på vikterna lite nästa gång. :)
 
När jag kom hem igen hade Henrik stekt pannkakor till lunch. Jag åt tre stycken med drottningsylt. 
 
Kalaset i eftermiddag är inställt och just nu vilar jag med Elsa. Skönt. 

Dag 13 - åh nej

En förkylning ligger och lurar, så kvällen igår blev lugn och nu på morgonen har jag inte ens gått upp ur sängen. De här två första timmarna jag varit vaken har jag spenderat på "50 nyanser av honom" (50 shades of Grey)

Vill inte att förkylningen ska bryta ut så ska ta set lugnt hemma idag och eventuellt ta en löprunda ikväll

/Emmie


Dag 11 - Äta vad jag vill

Idag åt jag precis vad jag kände för.

Lunch - Kebab
Fika - Glass
Middag - Kyckling och sötpotatis
Kvällssnacks - Godis

Mår illa...äter inte lika mycket vid nästa "äta vad jag vill-dag"

/Emmie


Dag 12 - lördag

Var på tjejmiddag igår och åt alldeles för mycket gott. 
Men trevligt var det och helg är ändå helg. ;)
Idag har Love och jag varit och tittat på Visbycupen i Södervärnshallen. Vi hann även med en sväng i lekparken. Till lunch blev det två lingongrova med ägg och majonäs. Har hört ryktas om karuseller vid Södertorg idag så ska nog stoppa barnen i vagnen och gå dit. Imorgon ska vi på tvåårskalas men ska försöka hinna med lite träning också. 
 
Ska försöka planera bättre för nästa vecka och äta bättre och träna lite mer. 

Dag 12 - Underbart!

Vågen har ju som sagt stått stilla, men för 2 veckor sedan kom mina favoritjeans knappt över knäna, men nu sitter de som en smäck!!

Känslan att få på sig sina favoritjeans efter de legat och blivit dammiga i garderoben ett år är fantastisk!

/Emmie


Dag 12 - Vilodag

Vaknade vid 8 i morse och åt frukost för att hinna vila ner magen innan BodyStep-passet jag skulle gå på. Somnar sedan om och vaknar 15 min innan passet börjar, då jag skyndar mig bort till gymmet och får sämsta platsen. 10 minuter in i passet inser jag att jag inte har någon kraft i kroppen, så står ut i 25 minuter till och bestämmer mig sedan för att gå. Orkade knappt cykla hem.

Därför blir det vila för mig resten av dagen och hoppas att det inte är en förkylning som lurar.

/Emmie


Dag 11 - äpple med kanel!


Dag 11 - Hemmakväll

Fan vad besviken jag blev på dagens danspass. Instruktören var sjuk och en ersättare som inte kan JustDance hoppade in och körde ett improviserat aerobicpass. Som totalmisslyckades..

Tappade all lust till att gå tillbaka till lokalen och köra själv efter det faktiskt. Så poppade lite popcorn istället och satte mig framför XFactor.

I morgon bitti är det BodyStep för fulla muggar! Längtar faktiskt till det. Har inte varit på ett sådant pass på över ett år (kommer inte kunna gå på söndag...)

/Emmie


Dag 11 - Tentahänder

Hemma efter 4 timmars tentaskrivande och lunch. Jag tror att det gick bra på tentan, men man vet ju aldrig. Det enda jag vet säkert just nu är att min högerhand inte kommer klara av styrketräning idag, fick nämligen skrivkramp redan en timme in i skrivningen. Är inte ens säker på om föreläsaren kan läsa det jag skrivit..
 
Därmed kommer jag att köra danspass istället vid 16.30 sedan sticka tillbaka till gymmet ikväll för att träna på danstekniken. Så himla skönt att ha salen för sig själv. De som känner mig vet att jag tycker om hög musik, vilket passar jättebra när gruppsalerna är ljudisolerade. Jag, en gigantisk spegel, svängrum och hög musik..det kan inte bli mycket bättre.
 
Till lunch blev det 4 LCHF-bröd med kalkon på samt ett glas Proviva.
 
Nu är det dags att ta tag i disken och städning av lägenheten. Bara det kan ju anses som ett träningspass, hehe.
För att hålla humöret uppe när jag städar har jag musik på riktigt hög volym (tur att grannen är tålmodig..).
 
 
 
Det bästa med bra musik är att jag inte kan stå stilla. Peppar redan nu till träningspasset i eftermiddag!
Att denna låt får mig att tänka på underbara Emmelie och när vi står på Munken i Visby och dansar gör mig bara ännu mer på gott humör!
 
/Emmie

Dag 11 - fina, fina Visby


Dag 11 - vaken 06.00

Varför? Vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om. Typiskt när det är fredag och ingen dagisdag så vi kunde ha legat kvar i sängen. Bestämde mig för att gå upp och gå några kilometer innan frukost. Drygt 5 blev det och det var skönt även fast det var mörkt, kallt och blåsigt! 
 
Väl hemma igen gjorde jag frukost som även denna morgon fick bli havregrynsgröt, kaffe och två crisp n wheat mackor. 
 
Igår var jag på Julia Hultgrens tioårsjubileum. Där bjöds det på snittar och bubbel. Jag åt tre snittar och drack ett halvt glas med bubbel. När jag kom hem åt jag yoghurt, macka och te till middag för att kompensera. 
 
Kan rekommendera en app som heter Shape up som jag använder. Där har jag skrivit in vad jag vill väga, hur lång jag är osv. Sen räknar den ut hur många kalorier jag bör äta för att nå mitt mål. Jag fyller i vad jag äter och om jag tränar. Bra för att hålla koll på vad jag stoppar i mig. 
 
Lycka till på tentan idag Emmie! 

Dag 11 - Besökare

Vill börja dagen med att tacka alla läsare! Inte trodde vi är det skulle bli så många som läser!! Jättekul :)
Sätter ännu mer press på oss att prestera, vilket är bra.
 
Just nu äter jag frukost (Special K Red Berries och mjölk) samtidigt som jag läser igenom mina anteckningar en gång till inför tentan. Om en timme sticker jag! Wish me luck.
 
 
Ser kanske inte så gott ut, men det är det!
 
/Emmie

Dag 10 - 50 nyanser av honom

 
För att varva ner lite inför läggdags gräver jag ner mig lite i "50 nyanser av honom".
Nu när jag är 120 sidor in i boken förstår jag varför den skapar sådan debatt..
Värd att läsa!
 
/Emmie
 
 
 

Dag 10 - Le bort smärtan

Efter detta träningspass vill jag bara skrika "FAN VAD DET ÄR UNDERBART MED TRÄNING!!!" Jag tror inte det går att vara mer pepp än vad jag är just nu.
 
När träningsvärken slog till såg jag bara på mig själv i spegeln och tänkte "nä nu skiter jag i att det gör ont och tar i lite extra", då gick det skitbra. Smärtan var som bortblåst och jag kunde inte sluta le.
 
Jag tror att "basketkondisen" sitter kvar långt in i ryggmärgen. När jag kört 100% i ett par cardiolåtar blir jag helt slut, men får jag bara någon minut att andas och återhämta mig är jag som en helt ny person med massor av energi. Så snabb återhämtningsförmåga har jag definitivt - kanske beroende på basketen (då man kämpar som satan i några minuter, kort paus, kämpar som fan i några minuter, kort paus osv.). Eller så är det bara så jävla roligt att jag inte kan låta bli att få massa mental kraft.
 
Det bästa med hela träningspasset idag var när jag, en till ny kvinna och instruktören satt och stretchade lite extra säger den andra kvinnan till mig "Du är så himla duktig, du har liksom en skön förmåga att få folk att titta på dig. När jag inte hängde med i stegen tittade jag på dig istället och snappade upp stegen direkt". Eftersom jag ibland har svårt att ta emot positiv kritik sa jag bara tillbaka "Jag som var så otroligt stel och dålig idag..". Fan jag borde ha sagt "Tack så mycket!" Jädra Jantelagen..
 
Förresten var min instruktör inte sjukskriven från dessa pass, utan bara mammaledig från annat jobb (missuppfattade), så det var ju jättebra att hon hörde den andra kvinnan säga att jag var bra att titta på ;) Snabbt instruktörsjobb - check.
 
 
Såhär känner jag mig nu: illröd, svettig och glad som fasen! Härligt! Det ser ut som jag har dragit upp mungiporna i liquify (PS), men icke! Bjuder även Emmelie på mina "goa" kinder..
 
Jag är så galet glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen!! Springa ett varv runt Kalmar kanske? Tyvärr är det tenta i morgon, så borde nog hoppa i duschen och sedan ta tag i lite plugg. I morgon är det styrkepass på eftermiddagen med fokus på axlar och bröst, men funderar på att sticka till gymmet på kvällen också för att träna på danspasset. Har nämligen gruppsalen för mig själv då. Känner inte för att festa, så kan ju passa på att ta tag i det här ordentligt.
 
Många utropstecken i detta inlägg, men det får ni stå ut med eftersom jag är så jävla taggad!!!!
 
Hej på er!
/Emmie

Dag 10 - Inspo

 
 
 
Jennifer Lopez har en av världens finaste kroppar, utan tvekan. Så att tagga inför träning med en sånhär video känns väldigt inspirerande.
 
/Emmie, som önskar att hon bara kunde vakna upp i morgon med mage och rumpa som J-Lo
 

Dag 10 - Kanelbullefall

Tyvärr råkade jag falla för kanelbulletrycket som är idag..men tog bara en halv (så får väl bara ånga mig till hälften??)
 
Har sån extrem träningsvärk i hela kroppen idag att det kommer bli en pina på träningen idag. Men kommer göra så mycket jag bara kan!
 
På träningsschemat idag står det "Just Dance" - ett dansaerobicpass. 1 låt = 1 dansstil, nästa låt har ny dansstil. Så man behöver inte tänka jättemycket på koreografin, vilket är bra för dem som vill ge 100%.
 
Min favoritinstruktör är tyvärr sjukskriven några dagar tillbaka så får se hur den andra instruktören sköter sig.
 
Jag märker tydligt att min magsäck har minskat, vilket medför att jag äter hellre ofta och lite = bra!
 
Vad bra att du har kommit igång lite mer med bloggandet Sara! :) *Tumme upp*
 
Om 3 veckor ska jag belöna mig ordentligt om jag är duktig med träningen, så nu är det bara att keep up the good work så att säga.
 
 
För att försöka tänka bort träningsvärken taggar jag upp med denna inför träningen
 
 
I wanna dance.. *la la la* *vicka på stjärten*
 
/Emmie

Dag 10 - Lunch


Dag 10 - rotfruktssoppa

Till lunch blir det resterna av gårdagens middag, rotfruktssoppa. 
 
Här kommer receptet som jag fått av en tjej på Fotogalletiet som tyvärr inte finns längre. 
 
Fotogalletiets rotfruktssoppa, 4 personer
2 st potatisar
2 st palsternackor
2 st morötter
1 tärning kycklingbuljong
kokosmjölk
sambal oelek
 
Skala och skär rotfrukterna i småbitar. Koka dem mjuka i buljongen och mixa med mixerstav. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. 
Vill du ha mindre kalorier så byt ut kokosmjölken mot mjölk eller mer buljong. 
 
 
 

Dag 10 - kanelbullens dag

Kanelbullens dag började bra med den vanliga grötfrukosten. Sedan iväg till gymet där jag körde två varv i Milon, rodd 10 min, plankan och stretch. Avslutade med en regnig 3 km-promenad runt Visborg. 
 
Lyckades parkera bredvid vår gamla bil på Form, en Peugeot 206. Saknar den lilla pärlan. 
 
 

Dag 10 - Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag, men jag tänker inte äta någon. Ska däremot äta äpple med kanel på till mellanmål sedan. :)
 
Idag var det vägning och tyvärr står det stilla där, men mitt mått runt kärlekshandtagen har minskat med 6 cm! (På 9 dagar) Det är bra!
 
Nu ska jag äta Special K Red Berries och mjölk till frukost, sedan bär det av mot skolan för redovisning. Resten av dagen kommer bestå av tentaplugg och träning (om jag klarar av att ta ett enda danssteg är jag nöjd, eftersom jag har sån jävla träningsvärk!)
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
/Emmie

Dag 9 - Myror i brallan

Är det normalt att jag redan är helt rastlös i kroppen och vill ut o röra på mig?! Det måste nog vara musiken..
 
Jag måste dock tygla mig denna kväll för att orka ge 100% på gruppträningen i morgon.
 
 
För er som inte sparar energi - skaka rumpa som ni aldrig gjort förr till denna sköna!
 
 
 
/Emmie
 
 

Dag 9 - Kom igen Sara!

Såg att du haft träningspaus och fikat idag Sara. Det är helt okej! Du får tänka på att kroppen behöver vila ibland och att vi fortfarande skulle unna oss goda saker ibland.
 
Man kan ju tänka såhär: om du åt bullar och sånt idag hade det ju inte varit något bra bränsle att gå på om du skulle ha tränat efter, samt om du hade ätit bulle efter träning hade det inte varit någon bra mat för kroppen att bygga muskler på och återhämta sig. Därför kan det vara smart att vila när man ätit onyttigt. (Men nu är jag ju ingen hälsokostrådgivare ;) )
 
Om man tänker kalorimässigt kan det dock vara bra att träna bort de kalorier man har i överskott från dagen. Jag räknar inte, men efter hamburgare och pommes till lunch kände jag att jag mådde bra av att träna och har bränt bort en stor del av den onyttigheten. Dock hade jag inte jättemycket kraft till cardio, så gick till 60% på ren vilja ;)
 
Det var bra att du tog en promenad! Så kommer du starkt tillbaka i morgon :)
 

Dag 9 - Starkeman!

Pheeeew! Kom precis hem från dagens träningspass med PT. Fokus låg (som jag nämnt 17 gånger tidigare) armar och övre rygg.
 
Jag skadade nacke och axlar i en olycka för snart tre år sedan, som dragit sig ner till armar och rygg (blivit ostabil och svag), men kände mig trots det väldigt stark idag. Är mycket starkare i ryggen än jag trodde, men svagare i armarna än jag trodde..så det jämnar väl ut sig ;) 
 
Stronger than yesterday, now it's nothing but my way *la la la*
 
 
Juste, när jag strechade var den en tjej som stod bredvid mig och sa "Vilken fin tatuering du har, är den riktig?"..Jag blev så paff (eftersom jag inte trodde den syntes) att jag sa "Nä det är en gnuggis". Haha ni skulle sett hennes min! Sen kände jag mig dock tvungen att säga förlåt för att jag skojade med henne..då gav hon mig ett osäkert leende och gick. Haha! Så det kan bli.
 
Lite syntes den allt!
 
Nu blir det köttgryta och kokt potatis till middag! GAAAATT!!
 
/Emmie

Dag 9 - det blir inte alltid som man tänkt

Blev ingen zumba och ingen annan träning heller idag. Förutom cirka 40 minuters promenad och cykeltur till och från dagis. Åt lunch med Henrik på Bakfickan, kolja med stuvad potatis. Gott! 
 
Dansade med Elsa på Kulturskolan på eftermiddagen och när vi kom hem bjöd Love och farmor på fika bestående av bullar och kakor. Gott men inte bra för mig som inte kan säga nej. :(
 
Får träna dubbelt så hårt imorgon. 

Dag 9 - Mellanmål

Eftersom det blir tidig träning idag åt jag nyss mellanmål bestående av Special K Red Berries och mjölk. Orkade tyvärr inte ställa mig och göra smoothie, som jag egentligen var sugen på, men detta mellanmål smakade gott det med.
 
I morgon är det redovisning och på fredag är det tenta, så i helgen tänker jag totalfokusera på träning och måla klart min tavla som står och stirrar på mig (har även börjat läsa "50 nyanser av honom" som jag säkerligen kommer ha läst ut innan måndag..)
 
Har btw fortfarande svårt att ställa mig upp och sätta mig ner, så undrar hur det kommer gå på träningen om en timme..."tur" att det är övre rygg och armar som ska fokuseras på.
 
 
Nu ska jag bli stark!
 
/Emmie

Dag 9 - Sätter press

Jadu Sara! Nu har jag satt press på oss!
Från och med 10 minuter sedan är vår blogg delad på Facebook - vilket har resulterat i att vi gick från 2 unika läsare till 20 (på 10 min...så det lär bli väldigt många fler framöver)
 
Då är det bara för oss att ta i lite extra nu då.
 
Kämpa kämpa!!!
 
/Emmie

Dag 9 - Träningsvärken från h-vetet

Att ha någon som säger att man "allt kan göra 5 till" och "du är inte trött ännu" tar på krafterna.. idag känns det i rumpa och lår kan jag lova!
 
Men klockan 17.00 är det dags för övre rygg och armar att arbeta! Så vad passar inte bättre än bra musik som taggar igång en?!
 
 
Låtar som får mig att skaka på mina lurviga och vilja springa till gymmet:

Levels - Avicii
S&M - Rihanna
Not Myself Tonight (Laidback Luke Radio Edit) - Christina Aguilera
Only Girl (In The World) - Rihanna
Amazing - Danny Saucedo
Run The World (Girls) - Beyoncé
Stronger (What Doesn't Kill you) - Kelly Clarkson
Beat It - Michael Jackson
Antidote - SHM
Turn Me On - David Guetta (feat Nicki Minaj)
Lick It (Extended) - Skrillex, Kaskade
Ghosts 'n' Stuff - Deadmau5 (feat. Rob Swire)
Made of - Nause
Fade Into Darkness (Vocal Radio Mix) - Avicii
Burning - Adrian Lux, Dante
Där Jag Hänger Min Hatt - Norlie & KKV
Rock The Boat - Bob Sinclar (feat. Pitbull, Dragonfly & Fatman Scoop)
Kick Out The Epic Motherf**ker - Dada Life
Tacatá - Tacabro
Don't Wake Me Up - Chris Brown
One More Night - Maroon 5
Turn Up The Love - Far East Movement, Cover Drive
Where have You Been - Rihanna
As Long As You Love Me - Justin Bieber, Ludacris
Turbulence (feat. Lil Jon) - Steve Aoki & Laidback Luke
Make It Bun Dem - Skrillex, Damian "Jr Gong" Marley
Feed The Dada - Dada Life
Rolling Stones T-Shirt - Dada Life
Hungry Hearts - Nause
Calling (Lose My Mind) - Sebastian Ingrosso, Alesso, Ryan Tedder
We Run The Night - Havana Brown, Pitbull
Give Me Everything (feat Ne-Yo, Afrojack & Nayer) - Pitbull
Dance Again - Pitbull, Jennifer Lopez
Natural Born Hustler - Pitbull, Crookers
All In My Head - Danny Saucedo
Hells Bells - Albin Myers
Rattle - Bingo Players
Ni**as In Paris - Jay Z, Kanye West
We Found Love - Rihanna, Calvin Harris
Äckligt - Ansiktet
Scream - Uscher

 
 
/Emmie
 
 
 

Dag 9 - Socker!!!

Usch vad jobbigt att denna står rakt framför ögonen....bäst att flytta på den.

/Emmie


Dag 9 - Ny frukost!

Det svåraste för mig kostmässigt är att jag har så otroligt svårt att äta frukost. Frukosten måste vara god för att jag ens ska äta, därför är det väldigt svårt för mig att exempelvis äta havregrynsgröt - det är jättebra som frukost, men jag får inte ner det.
 
Så nu har jag testat mig fram lite och fastnat för K Special - Red Berries! Jättegott tillsammans med mjölk :)
 
Hoppas jag inte tröttnar på det bara.
 
/Emmie

Dag 9 - min vikt

God morgon! 
Ställde mig på vågen och den visade 62,9 och det får jag väl vara nöjd med så här långt. Frukost blev även idag havregrynsgröt med hemgjort äppelmos utan socker och kaffe.
 
Ska försöka hinna med att gå på zumba idag men har först ett möte på LB Karriär. 

Dag 8 - Heja Emmie!

Kul med PT Emmie. Du får ge mig lite träningstips. Jag hade också det linnet som vi köpte här i Visby i somras när jag tränade idag! :)

Dag 8 - Loves namnsdag

Idag har Love namnsdag så han fick varm choklad till frukost. Själv nöjde jag mig med havregrynsgröt och kaffe. Cyklade och mötte sedan upp Linda för en promenad på P18 (3,7 km) och sedan ett varv i Milon. Cyklade hem och duschade innan jag mötte upp Anna för lunch på stan. Det blev en bagel på H10. Handlade en namnsdagspresent till Love på Lekstugan. Cyklade hem och promenerade sedan till och från dagis. Bra med all vardagsmotion som går att hinna med. :)
 
Väl hemma igen åt vi naturell yoghurt med havrekuddar till mellis. 
 
Middagen blev en repris av gårdagens lunch, blodpudding. Efter det åkte vi till domkyrkan som hade drop-in dop så nu är både Elsa och Love döpta. 

Dag 7 - Rumpa och ben med PT

Körde nyss träning med PT..jag kommer inte kunna gå i morgon. (Om jag ens kommer upp ur sängen...)
 

Idag var det fokus på ben, rumpa och nedre rygg.

Hade knappt orken att gå de fyra trappstegen ner till min lägenhet..DÅ är man trött!
 
 
Ungefär såhär känns det i mina ben nu. Btw, se på framsida lår!! Vad hände där? 
 
(fin illustration med paint va? Jag vet, sjukt stolt. Sara borde också vara stolt över min otroligt bra illustrationförmåga)
 
 
I morgon är det övre rygg och armar..skjut mig.
 
/Emmie

Dag 7 - Ojdå

Pluggade så mycket under lunchen att jag glömde att äta, så klockan 15.30 det fick bli yoghurt med hemmagjord müsli (havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och hasselnötter), två rostade LCHF-bröd med smör och rökt kalkon samt lite Proviva (Kiwi/Mangostan).
 
Innan middag sov jag en timme (brukar bli så himla trött på eftermiddagarna när jag pluggar..mycket info som hjärnan behöver hantera antar jag). Redan klockan 17.00 blev det middag i form av en bit nötkött och ungsbakad potatis.
 
För att ladda upp ordentligt med energi till träningen äter jag nu en proteinbar och dricker vatten. Styrketräning med PT om en timme. Tagga tagga tagga! (Jag kommer dö...)
 
Juste..vägde mig i morse. Står fortfarande still på 73,5..så det blir till att ta tag i det här ordentligt. Ska ju väga 72,5 på torsdag..
 
Hur har du det idag Sara?
 
 
/Emmie
 
 

Dag 7 - Plugg!

Oj, varit helt inne i plugget att jag glömt blogga. Igår hade jag "äta-vad-jag-vill-dag" vilket resulterade i hemmagjord hamburgare med pommes och sedan lite cheese ballz med cola till en film på kvällen.
Ingen träning heller eftersom jag inte orkade.
 
Idag åt jag Yoghurt med hemmagjord müsli till frukost och nu ska jag sticka till universitetet för seminarie.
 
I kväll står det styrketräning på schemat!
 
Whoop!
 
 
/Emmie
 

Dag 7 - hemma med barnen

Idag blev det ingen träning förutom en promenad då Elsa sov middag i vagnen. Passade på att handla present till kalaset vi är bjudna till på söndag. 
 
Till frukost åt jag havregrynsgröt och kaffe. 
 
Barnen ville ha blodpudding till lunch så jag gjorde en sallad på vitkål och morötter till så jag kunde äta mer av den. 
 
Ikväll var jag och lyssnade på Louise Hallins föreläsning om barns självkänsla. Mycket bra. Fick bli en snabb middag innan bestående av broccoli, pasta och falukorv. 

RSS 2.0