3 veckor kvar!

3 veckor kvar av sockerfri period - och därmed 3 veckor kvar tills det bär av till ett juligt Gotland.

Julen är min favoritårstid eftersom mysfaktorn är på topp.

För er som vill dricka juice till frukostmackan men inte vill få i er onödigt socker finns det bra juice på Coop och Maxi. :)

God Morgon BIFIDO
Min favorit är apelsin.


Nov. 24, 2012

Hälsningar från Stockholm!

Igår såg jag och Linnea Swedish House Mafia på Friends Arena..Shit vilken show!!!!!

Lägger upp ett klipp när jag kommer hem i morgon. Idag är det shopping och bio för fulla slantar - jag fick ett stipendium som jag tänkte investera i mig att göra saker jag tycker om :-) bra val tycker jag!

/Emmie


Dag 17 - Just Dance!

Om en timme är det dags för Just Dance och jag tror att det kommer bli praktisk examination idag, så jag har tränat lite extra hemma idag. Har fortfarande ont i magen idag tyvärr så får se hur bra det går.
 
När jag ser videon till en av passets låtar blir jag bara mer och mer sugen på att träna!
 
 
(Spola fram en bit för att komma till "låten"..så otroligt långt intro)
 
Om 24 timmar står jag och hoppar till Swedish House Mafia - hur grymt?!
 
/Emmie

Dag 16 - över två veckor utan socker!

Det här är ju galet - jag har klarat mig utan socker i 16 dagar!!!
 
28 dagar kvar utan socker nu.. 4 veckor till borde jag ju klara!
 
I morgon är det att hålla i pass som gäller. Har tyvärr haft ont i magen idag (åt troligtvis dålig Thaimat igår eftersom mitt sällskap också blev kass), så jag hoppas att jag inte har lika mycket problem i morgon.
 
Fredag klockan 06.45 går flyget till Stockholm och 18.00 börjar Swedish House Mafia!! Whooop!
 
 
Kommer bli galet bra!
 
Ingen träning på fredag och lördag, men eftersom jag kommer promenera så mycket förbränner jag nog en hel del ändå..förhoppningsvis.
 
/Emmie

Dag 15 - träna eller inte träna

Det är så grått och trist idag och jag var inte så sugen på träning i morse. Jag läste ut boken som jag lånat av Emmie, Fifty shades of Gray. Sen bestämde jag mig för en joggingtur/powerwalk och bytte om till träningskläder. Känner av träningen med Lena igår i både rumpa och lår.

Har inte vågat ställa mig på vågen på ett tag. Kanske på lördag...

Dag 14 - effekt och pw

Idag stod träning med Lena på Träningsboxen på schemat. Vi visste bara att vi skulle vara utomhus. Det blev en powerwalk till en park där vi körde ett effektpass. Det var strålande väder även om det var lite kallt. Efteråt fick vi kaffe och macka. :)

Dag 14 - Vägning

Vägde mig i fredags (vägningsdagen), men glömde skriva, så får ta det nu.
 
Vikt: 74,0
Viktnedgång denna vecka: 0,5
Total viktnedgång: 2,0
Genomsnittlig viktnedgång per vecka: 1,0
 

Dag 14 - 2 veckor utan socker!

Idag har jag varit utan socker i 2 veckor! Så idag klappar jag mig själv på axeln lite extra. Jag trodde inte jag skulle klara 2 dagar ens..men här står jag och är piggare än någonsin!
 
Detta betyder alltså att det är 30 dagar utan socker kvar - det borde jag ju klara!
 
Eftersom jag blev slagen väldigt hårt med ett platssvärd (ja de kan vara väldigt hårda - och tack Hoffan) på knät i lördagsnatt så har jag svårt att göra sida-dutt. Därför kommer jag vila från träningen idag och plugga hårdare istället och sedan köra på som tusan resten av veckan.
 
/Emmie

Dag 14 - mycket i huvudet

Hej på er igen!
 
Det har varit tyst från mig ett tag av olika anledningar, mestadels ett virrigt huvud och för att MEM's 10-årsjubileum var i lördags (jag var toastmaster och med i projektledargruppen) vilket tog upp 90% av min tid.
 
Eftersom jag hade så mycket i huvudet förra veckan hade jag inte min praktiska examination, istället är den flyttad till denna torsdag. Teoridelen av licensen har jag examination på den 8e december. Snart så!
 
Schemat för våren har presenterats för alla gruppinstruktörer - jag står med från och med vecka 2! Spännande! :) Längtar som tusan! Tills dess är jag vikarie.
 
 
 
Första låten i passet är "Dance with somebody" med Glee. Jag blir glad varje gång jag hör den! 
 
/Emmie

Dag 13 - promenad och Milon

Idag blev det 5,5 km promenad på P18 och ett varv i Milon. Skönt! Ikväll ska jag och Anna äta middag på Surfers. Längtar. :)

Dag 11 - ofrivillig vila

Igår var jag på Företagardagen så då blev det ingen träning och idag åkte Henrik till Stockholm så det blir nog ingen träning förrän på söndag. :( Ska försöka hinna med lite hemmaträning men det är inte det lättaste när barnen är med. 

Dag 9 - 2 träningspass idag

Började dagen med 3 km powerwalk och sedan Milon och coreövningar på det. Mötte upp Lollo på jobbet och sprang 4 km med ruscher på P18. Pasta och bacon till lunch och mangokyckling till middag. En bra dag.

I morgon är det Företagardagen så då blir det vilodag från träning.

Dag 8 - skämmes!

Nej nu får jag skämmas vad dåligt jag uppdaterat här. Men det kom ett femårskalas med bullar och tårta i vägen. Har nu gått upp till 64 kg igen. Verkar som om min kropp automatiskt ställer in sig på den vikten. :/
Jag vill ju under 60 så att mina gamla kläder ska sitta snyggt igen. 
Tränade i söndags, 5 km i spåret och så core-övningar på det. Igår var jag hos Lena på Träningsboxen och boxades. Känns i både armar och rygg idag. :D
Ikväll ska jag och Henrik gå på bio och se Skyfall, mamma är här och tar hand om barnen. I morgon ska jag jogga med Lollo. 

Dag 7 - En vecka utan socker!

Nu är jag över tröskeln! En vecka utan socker avklarad! Nu har jag inga problem med det alls.
 
För ändå kunna gå och fika med vänner hittade jag ett café som bakar sockerfria kakor och bakelser! Hur bra?! - Jättebra! Bland annat fanns det wienerbröd :)
 
Nästa gång jag unnar mig något sockerfritt gott är på Twilight - 2 dagar kvar!
 
Känner mig hängig idag (har mycket i huvudet), så jag tänkte försöka ge mig på milen i intervall. Gå 100 meter på varje kilometer.
 
 
/Emmie

Dag 7 - Hört i omklädningsrummet

"Usch vilka bristningar jag har"
"Fy fan vad tjock jag är"
"Håll käften, jag vet att jag är fet"
 
De som sa detta var två yngre tjejer på cirka 170 cm och cirka 60 kilo (dessutom hade de inga bristningar)..
När jag såg dom innan de började prata tänkte jag, vilka fantastiskt fina tjejer, de borde vara glada över att de är i så god hälsa. Sen när jag hörde deras fula ord blev jag förbannad och insåg att de faktiskt inte var så snygga som jag tyckte från början.
 
Den psykiska bilden är viktigast för mig. Ingen är snyggare än vad man utstrålar - det spelar ingen roll om man är 170 cm och väger 60 kilo eller om man är 150 cm och vägen 70 kilo, tycker man att man ser fin ut så tycker de runt omkring en det också.
 
Självklart är det inte hälsosamt att ha för mycket kroppsfett, men jag har hellre kurvor och är lycklig än pinnsmal och fortfarande utstrålar osäkerhet och dåligt självförtroende.
 
Hade tjejerna bara varit glada över att deras kroppar faktiskt är proportioneliga så hade de varit bland de topp 20 snyggaste tjejerna jag sett..men deras dåliga självbild gjorde att de ramlade ner ganska långt.
 
Detta inlägg handlar främst om att jag själv ska inse att jag är fin, oavsett vikt, men även för att påminna mig själv om att belöna mig själv med fina saker när jag når mina mål och därmed inse att jag faktiskt är både snygg och hälsosam - och därmed må bättre.
 
(Bild lånad från quotedphotography.tumblr.com)
 
 

Dag 6 - 39 dagar kvar

39 dagar kvar utan socker. Det kommer nog att gå!
 
Nu när jag ser 3an känns det inte så långt.. :)
 
Till middag idag skulle jag laga kycklingfilé och friterad potatis. Jag brände kycklingen och misslyckades med potatisen... det är helt enkelt inte menat att jag ska vara i köket.
 
Istället för läsk har jag i kvällens ära köpt hem en Xubi (hallon och citrongräs), som är en kolsyrad fruktdryck utan sötningsmedel/socker.
 
 
(Pressbild från Spendrups)
 

Dag 6 - Lunchtips!

Eftersom jag har så fruktansvärt dålig inspiration när det gäller mat fick det bli soppa till lunch. Kokade även 2 liter extra för att ha till lunch och mellanmål ett par dagar framåt.
 
 
 
Ingredienser
 (mängd är upp till dig, beroende på vad du gillar/inte gillar och hur mycket du vill ha)
- Potatis
- Purjolök
- Gul lök
- Grönsaksbuljong
- Smör
 
Så här gör du:
Skär upp potatisen, purkolöken och löken. Stek upp i smöret (i en stor kastrull) med ständig rörelse tills grönsakerna blir mjuka. Häll sedan i buljongen och låt koka i cirka 10-15 minuter. Låt svalna och mixa till jämn "sörja". Koka sedan upp igen under omrörning och sedan är det bara att servera.
 
Hur enkelt som helst och mättar ganska bra.
 
 
/Emmie

Dag 6 - snart en vecka!

Snart en vecka utan socker!
 
Känns mycket bättre nu och det blir lättare och lättare att undvika det, även om det inte alltid är kul. Igår åt jag några sockerfria godisar och kände att det inte är sötsaker som lockar mig mest nu, utan att det är salt i alla möjliga former. Måste dock se upp med det så inte hjärtat tar stryk.
 
Igår hade jag ingen ork i benen eftersom det värker i benhinnorna och tyvärr vaknade jag med mer värk än igår. Det är bara att börja kurera mig med Voltaren + Alvedon och hålla mig till att endast träna överkropp idag.
 
Nu ska vi bli starka!
 
 
/Emmie

Dag 5 - Spring!

 

"Experten: Slutdaltat – hård träning är bästa medicinen

Du kan bli sjuk av stress.

Men botemedlet är inte vila – utan tvärtom.

– Förutom sömn är motion det viktigaste. Och det ska vara hård konditionsträning, säger Nils Edelstam, stressexpert."

 

Läs hela artikeln här.


Dag 5 - Patetisk middag

I brist på inspiration blev det två köttbullsmackor.. härlig fredagsmiddag.

Tänkte egentligen köpa skagenröra, men det fanns inte en enda version utan socker?! När jag hade gått igenom nästan hela Maxi såg jag äntligen ljuset...
 
 
...sockerfritt godis!
 
Väldigt mycket smak i dem!
 
Men eftersom jag vet att det är massa andra skitämnen i det istället köpte jag bara en påse (kolorna längst till höger) som jag ska njuta av till X-Factor. Gott!
 
/Emmie

Dag 5 - promenad i regnet

Orkade faktiskt inte träna idag, så nu är jag ute på promenad - i ett regnigt Kalmar.

Mitt mål är att hitta en riktigt god middag utan socker. Maxi och tillbaka alltså.

Mörka gator är inte riktigt min favoritmiljö, speciellt när gatlamporna slocknar as I walk..


Dag 5 - Vägningsdag

Fredag = Vägningsdag
 
- 1,5 kilo denna vecka
(totalt: -1,5)
 

Tänk vad lite socker kan göra...eller inte göra snarare. Nu börjar det bli lättare att stå emot, så nu börjar humöret bli lite bättre. Självklart svänger jag fortfarande väldigt mycket = ena sekunder står jag och skäller ut grannen, i den andra gråter jag till film och i tredje dansar jag runt och är övertänd på livet...men det försvinner nog snart (hoppas jag).. Bara 40 dagar kvar! 
 
Hittade en gammal bild som får ramla in i min målbildsmapp.
Sommaren innan jag flyttade till Kalmar om jag inte minns fel.
 
Hett tips till er läsare: hitta bilder på er själva där ni känner er nöjda och ha den framme som ständig påminnare över att "jag kan faktiskt fixa det här".
 
/Emmie

Dag 5 - Var lite spontan

if you had one shot, one opportunity
to seize everything you ever wanted in one moment
would you capture it or just let it slip?

Dag 5 - Pluggfredag

Igår tänkte jag att jag skulle till gymmet 8 i morse..men vem försöker jag lura egentligen? Det finns få människor som är mer morgontrötta än jag. Det blev alltså ingen träning på morgonen, men ska till gymmet ikväll och jamma loss tänkte jag.
 
Började dagen som vanligt med osötat fullkornsbröd och philadelphiaost + en kopp te. Håller mig faktiskt ganska mätt på det länge.
 
Veckan som kommer är fylld med roliga händelser. Bland annat kommer detta hända:
- Black Ops kommer ut
- Twilight har premiär
- Jag ska hålla pass
- Memfest
 
Detta gör dock att denna helg kommer vara fruktansvärt tråkig..så det lär säkert bli ett par besök till gymmet om dagen för att få tiden att gå. Idag tänkte jag fördriva tiden genom att skriva klart kursen jag går nu.
 
Ett lagom omotiverande inlägg, men peppar säkert till senare.
 
 
/Emmie

Dag 4 - Kvällsmys

Idag när jag kom till passet var jag inställd på att vara "kund" istället eftersom jag inte känt mig så bra i huvudet idag, men när Sara frågade om jag ville instruera tillsammans med henne kunde jag inte låta bli. Blev pepp på mindre än en sekund!
 
Jag blev så otroligt glad av att stå där fram, så jag tror att jag är på rätt bana! Tänkte försöka arbeta mot att ha den praktiska examinationen på torsdag nästa vecka - spännande!
 
 
Trots att jag tog i ordentligt på passet kände jag att jag hade energi kvar i kroppen efteråt, så jag stannade kvar i gruppsalen och körde samma pass igen (fast helt ensam). Passade på att släcka ner i salen och höja volymen liiiite extra för att få den där fantastiska känslan av att man är helt ensam i hela världen och njuter av att uppslukas av musiken.
 
Känner mig jättenöjd nu och har hällt i mig en proteinshake blandad på mjölk.
 
Kommer somna som en glad tjej ikväll.
/Emmie

Dag 4 - När huvudet inte riktigt orkar

När jag känner mig riktigt seg innan ett träningspass tar jag en skopa "Crack", ett prestationshöjande medel som är aspartamfritt. 
 
Finns att köpa hos Gymgrossisten.
 
 
Ser ut som öl, men smakar definitivt inte likadant.
 
(Kameran på iPhone är fruktansvärt dålig..)
 
 

Dag 4 - Middag med stil

Middagen fick bli lite tillspexad idag för att det skulle bli roligare att äta.

Klart man ska äta med stil!


Dag 4 - kalas, träning och kakbak

Igår hann jag inte med någon träning. :(
Bakade chokladbollar och banankaka då Loves dagis skulle komma hit på fika. 
I morse var de här och efter det åkte jag och tränade på Form, Milon och core i en timme. På eftermiddagen bakade jag chokladsnitt till lördagens kalas. Inte lätt att ha så mycket sötsaker hemma! :/

Dag 4 - 42 dagar kvar

Sara bakade nyss mina favoritkakor...men lovade att spara några till mig!
 
 
42 dagar kvar tills jag får smaka!
 
Vilket betyder:
- 41 dagar kvar tills jag ska åka tillbaka till ön!
- 46 dagar kvar till julafton!
 
Jag älskar julen. Kanske ska ta upp min plastgran snart så den hinner vara uppe lite innan jag åker hem..
 
/Emmie

Dag 4 - Mellanmål

Har du humörsvängningar, inget att göra, är hungrig eller bara behöver fylla på med energi?
 
Då tipsar jag dig om att äta ett osötat fullkornsbröd med bregott och köttbullar!
Hemmagjorda köttbullar är såklart bäst och bre inte på för mycket smör.
 
Eftersom jag är seg idag och behöver fylla på med energi för att orka passet ikväll kändes det som att köttbullsmacka passade perfekt in i kosten idag. Till middag blir det nämligen bara kassler och potatismos (kalorisnålt - tips för dig som vill tajta till dig själv lite).
 
(skulle lägga in en bild, men hur får man en köttbullsmacka att se snygg ut?)
 
Ätes bäst tillsammans med en kopp te.
M U M S!
 
/Emmie

Dag 4

Okej då. Kalmar är inte så tokigt


Dag 4 - sockersugpromenad

För att trycka bort sockersuget och förhoppningsvis få bort huvudvärken är jag ute på en långpromme.

Eftersom jag ska träna ikväll får det bli en lugn promenad.

Lyssnar på låtarna till passet under tiden och kommer på mig själv smådansandes längs Kalmars gator. Ey mami ven conmigo la la laaaa!


Dag 3 - Bondemys

Såhär på kvällskvisten smyger sockersuget in ordentligt och jag trycker undan det med bubbelvatten, satsumas och "Bonde söker fru".

Jag är på bra humör men börjar känna av huvudvärk. Nästa fas kanske? (Varit utan socker förut och reagerade med liknande huvudvärk)

Hoppas ni har en bra kväll! Ser ni också på BSF?

/Emmie


Dag 3 - Det där med att instruera

Jag kommer att ha superkul när jag äntligen ska få hålla klasser, men efter dagens träningspass överlåter jag morgondagens pass till Sara helt och skuggar henne genom att skippa mikrofonen.

Jag var pepp på dagen träningspass men känner att kroppen inte är i toppform, så det blev vara en genomkörning. Nu, ett par timmar efter passet, känns det i mina tidglasben. Har sån otrolig pronation att benen formar ett tidglas (knänen tittar inåt mot kroppen och viker sig inåt istället för rakt fram) - vilket inte är så positivt, men det är bara att köra på och hoppas att huvudet glömmer bort smärtan!
 
Kvällens känns bra och jag är glad, men otroligt trött..så jag lär förhoppningsvis äntligen kunna sova i natt! Wohoo!
 
Något jag dock stör mig på väldigt mycket nu för tiden (förutom sockersuget) är att mitt hår vägrar sluta färga av sig (!?). Mina handdukar, sängen, kläderna och allt annat håret kommer emot blir rött! Det konstigaste är att vattnet är helt klart när jag duschar? Tips någon?
 
/Emmie
 
 
 

Dag 3 - Hålla humöret uppe

 
 
Kunde sova några timmar i natt, vilket resulterade i att jag försov mig. Så det var bara att kasta på sig kläder, slänga i sig två mackor med philadelpiaost och skynda sig till universitetet. Trots detta känner jag mig bättre än igår, abstinensEmmie får gärna vara borta för evigt..
 
Efter lunchen är det ett träningspass som står på schemat och jag taggar till gymmet genom att lyssna på en nyfunnen goding - "Rest of my life".
 
/Emmie

Dag 2 - Jag klarade mig!

Som ni märkt har inte eftermiddagen och kvällen varit superkul för mig. Sockerabstinensen tar över mig helt just nu.

Så nu har jag gett mig själv en fantastisk morot, eller två rättare sagt. Klarar jag de resterande 44 dagarna utan socker ska dessa underbara skorna få flytta in i min garderob.

Jag älskar belöningar och blev genast på bättre humör.



Dag 2 - Dåligt humör

Känns som den jobbigaste sockerperioden är nu..middagen hjälpte inte ens. Inte för att den var så inspirerande heller direkt..
 
 
Dock ett tips till er läsare!
(valfri mängd)
- Potatis
- Morötter
- Rotselleri
- Palsternacka
- Kycklingfilé
- Salt
- Peppar
- Kycklingbuljong
 
Tärna alla ingredienser, blanda ihop allt till i en bunke tillsammans med olja och häll ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper (så de inte steks). 225 grader i cirka 30 minuter.
Klart!
 
Jag hetsåt potatis för att stilla sockerabstinensen, men det hjälpte inte..så jag funderar på att binda fast mig i soffan och se på Mad Men. En promenad hade jag helst velat ta, men med Pizzahuset, Kroppkakan, Maxi, Netto och Coop i närheten känns det riskabelt...
 
/Em

Dag 2 - ge. mig. socker.

Usch vad det kryper i kroppen nu! GAAAAH! Blir galen!
 
Just nu är jag så sugen på att sticka till maxi och köpa cheese ballz, men försöker att limma fast mig vid datorn genom att kolla på fina saker medan maten står i ugnen..
 
Så nu vill jag köpa:
- Hund, men eftersom både pappa och Emmelie är allergiska kommer det inte hända även om det vore perfekt med en valp nu när jag kan vara hemma mer på dagarna än när jag har fullt upp med att arbeta röven av mig efter examen. Någon som vet hur man kan bota hundallergi? Kryptonit?
- Canon 5D Mark 3 (+ några olika objektiv), hahaha som om det vore att ta från mina fickpengar. Någon som har 60 papp över som jag kan få?
- Mac Book Pro 15' Retina (+ Adobe Premium CS6), bara för att kunna ha på alla mina möten jag måste gå på (eller måste man ha en anledning till att ha en kick-ass commputtorass?)
- Bil, men ingen skitbil som förra gången - en ny bil.
- Gigantisk iMac, bara för att komplettera MBP och för att redigera bilder på min flashiga kontor.
- Lägenhet, vem är det jag försöker lura? Köpa lägenhet nu när det bara är 7 månader kvar i Kalmar..pfft
- Biljett till Gotland.
 
..hunden hade jag inte haft problem att få råd med, men de andra köpen passar inte riktigt in i min studentplånbok. Så nu sitter jag istället här och tycker synd om mig själv för att: pappa och Emmelie inte tål hundar och mamma inte tycker om hundar, jag önskar att Tomten kan ge mig en Canon 5D i julklapp, jag är så jävla trött på att cykla överallt i Kalmars jävla motvind, kyla och ständiga regn, jag vill sitta vid en klok dator som inte stänger av sig själv stup i kvarten och för att jag vill att det ska bli jul snart så jag kan få åka hem till min fina ö.
 
På 5 timmar var jag tvungen att besluta om du skulle få komma och bo hos mig eller om någon annan skulle få ta hand om dig.. Jävla allergier - så himla onödigt att evolutionen utvecklade er.
 
 
Ja, en sån skitkväll har jag idag.
Blä, hatar mörka kvällar...och vara utan socker.
Kämpa Emmie, bara 44 dagar kvar
 
/Em
 
 

Dag 2 - blåbärsbullar


Dag 2 - långpromenad och bullbak

Det fick bli vilodag idag så nöjde mig med att gå runt Hälsans stig efter frukost. Sedan har jag bakat bullar till Loves 5-årskalas som vi precis provsmakat. Mmmm livsfarliga. Det blev snäckor med blåbärssylt och snurrade knutar med kardemumma och vanilj. 

Dag 2 - Ni gör mig glad!

Måste säga att det är så otroligt roligt att det är så många som läser bloggen innan vi delat den på Facebook. Känns bra att ni går in och läser på eget initiativ :)
 
Var inte rädda för att kommentera, då blir vi bara ännu gladare! :)
 
 
Puss på er, alla fina människor!
Pussa gärna varandra också. Mer pussar åt folket!

Dag 2 - Tips mot sötsug

Andra dagen utan socker och det kliar i hela kroppen. Har du det likadant?
Ta en promenad till en livsmedelsbutik, köp ett spännande te (inte det gamla vanliga du brukar dricka), promenera en annan väg hem, koka upp teet och lägg i lite mjölk (motverkar missfärgningar på tänderna) och drick långsamt.
 
När det börjar bli kallt, häll i lite mer uppkokat vatten.
 
Det är ofta sysselsättningen som gör att man gärna går och småäter. Genom att dricka kontinuerligt får kroppen både underhållning och mättnadskänsla.
 
 

Dag 2 - Mikrofon

Det gick väldigt bra att prata i mikrofon faktiskt. Flåsade inte så mycket som jag trodde jag skulle göra. Känner att jag måste träna mer på att säga nästa rörelse lite tidigare och prata mer.
 
Har sovit knasigt i natt så jag har ont i ryggen, därmed blir det tyvärr bara ett pass idag för att inte överanstränga mig. Det ger mig även mer tid att plugga, vilket behövs nu i slutspurten på denna kursen (Medier och Samhälle).
 
 
 
När jag vill längta till nästa träningspass sätter jag på denna med riktigt hög volym. (Dock kan det övergå till att jag önskar mig en bra sångröst istället :P)
 
/Emmie

Dag 2 - Anatomiplugg

 
 
Pluggat anatomi för fulla muggar nu på morgonen och strax bär det av mot gymmet. De som befinner sig på eller i närheten av Äventyrsbadet/Kalmar Sportcenter mellan 10.45-12.00 får gärna hoppa in och träna Just Dance med oss!
 
 
/Emmie

Dag 2 - mindre bra start

Sov som sagt dåligt i natt igen (tips någon?) och när jag väl somnat börjar de blåsa löv utanför mitt fönster och därmed sjönk jag ännu djupare i mitt dåliga humör. Så det var bara upp och hoppa för att trycka i mig frukost och sätta igång med plugget.
 
Frukost: två rostade energibröd (inget socker eller sötningsmedel) med philadelphiaost (tar bara ett tunnt lager för lite smak), ett glas mjölk och ett glas vatten.
 
Om två timmar bär det av till gymmet för att träna på att prata i mikrofon samtidigt som jag tränar. Fick nämligen förfrågan om jag ville köra pass redan på torsdag (hjälp!), så ska se hur det går idag. Licensen ligger närmare mina fötter än jag trodde.
 

..men först, plugga.
 
Livet som student är fantastiskt när man kan arbeta i sängen, min favoritplats.
 
/Emmie

Dag 2 - sömnlös

Jag har aldrig haft problem att sova. Mitt smeknamn brukar bli "frökensomnardirektnärhonläggerhuvudetpåkudden" och jag sover dessutom gärna en kort stund under dagen..

Så varför ligger jag för andra natten i sängen utan att vara det minsta trött?!

Idag har jag tränat, varit utan socker, pluggat och struntat i min dagliga powernap - därför borde jag vara helt slut!

Undrar om något övermänskligt försöker få mig göra någon nattsyssla..hmm

Oavsett hur jag sover i natt ska jag upp klockan 7. Wish me luck

(Jag vet att jag ser ut som en zombie på bilden, men jag bjuder på den)


Dag 1 - kvällssnacks!

Kroppen skrek efter socker nu på kvällskvisten och eftersom jag inte åt frukt tidigare idag så belönade jag mig med jordgubbar och mango!

Klarade första dagen utan socker. *Klappar mig själv på axeln*


Dag 1 - Ljudanläggning, check!

Nu är ljudteknikerna äntligen klara (söta teknikkillen skickade sms till mig och sa att det var fritt fram att "dunka dunka") så det är bara att hoppa i regnkläderna igen och sticka till gymmet!
 
Börjar redan bli hungrig efter den otroligt äckliga (och svarta) omeletten jag lagade till lunch..så får kasta med en satsumas i väskan.
 
Här är btw en bild på fina Sara från när vi tog en brunch på Amalia!
(Du trodde väl inte att du kunde lägga upp bilder på mig utan att jag ger igen? ;) )
 
/Emmie
 

Dag 1 - nystart 5 november

Tror det får bli en nystart även för mig då vågen envist står kvar på 64 kg. :(
Idag startade jag dagen på Träningsboxen med rockring och cirkelträning. Jättekul! Igår kväll var jag på ett dansaerobics-pass på Form så gissar att det kommer att kännas i kroppen imorgon. 
 
Frukost idag bestod av havregrynsgröt och efter träningen två mackor och kaffe. Till lunch lagade jag raggmunkar och åt hela fyra stycken så får hålla igen lite på middagen ikväll. 

Dag 1 - bränd lunch

Jag tog på mig regnkläder och pallrade mig till gymmet för att träna på passet, men när jag kommer dit möts jag av ljudtekniker som ska fixa högtalarna = försenad träning. Därmed kastade jag på mig regnkläderna igen för att sticka hem och plugga så länge.

Tankspridd Emmie och matlagning går inte ihop. Bränd omelett blev det till lunch..


Nystart - Dag 1

(Åh nej, skrev ett långt inlägg som försvann..hinner inte skriva om allt just nu så jag detta blir kort)
 
Efter två veckors sjukdom och en vecka på Gotland står nu vågen på 76, alltså mer än vad jag startade med. Ajdå, tänkte jag. Men å andra sidan så får jag vända det positivt och tänka "Yes, nu kan jag ju kämpa lite extra". Eller ja, man kan ju försöka tänka positivt.
 
Tidigt i morse skulle jag ha tränat, men en dålig natt gjorde att jag tog lite sovmorgon istället. Ska strax iväg och köra igenom mitt pass med testpersoner. Det blir hårdträning nu ett tag framåt för att få klart licensen, vilket känns bra! Lite nervös, men på ett bra sätt.
 
Idag börjar även min sockerfria period, därav ny räkning i rubriken. Ska vara utan socker i 46 dagar (tills den dagen jag åker hem till ön för att fira jul), kanske låter lite men är ett högt berg för mig att bestiga.
Ska banne mig klara det!
 
 
/Emmie
 
 
 
 
 
 

Dag 37 - löpning/lufsning

Igår sprang jag 5 km och tränade på Form efteråt. Idag blev det 3 km och Milon på Form efter det. Känns jättebra. Hoppas på att hinna med att träna imorgon med. :)
Vet inte om jag kan kalla det löpning, det är nog mer åt det lufsande hållet, cirka 6,5 minut per kilometer. 

RSS 2.0